keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Prinssi Franz ja pari hovimiestä.

Adalminan helmen puvustus edistyy hitaasti mutta varmasti.

Venla Lehto on Prinssi Franz.

Prinssi Franzin roolissa nähdään Lehdon perheen nuorimmainen Venla.  Venlalle löytyi prinssin asuksi kauan sitten helminauhoilla kirjailemani vihreä samettitakki, jonka alle sopi mainiosti vanha pitsikankainen pusero.
Muotoilin vähän punaista leveälieristä huopahattua ja muhevat strutsinsulat ja ruusuke tekivät siitä aidon prinssipäähineen.

Leveä hopeavyö ja hopeatennarit antavat asulle modernimpaa leimaa.




Hovimiehiä esittävät Matti Seppänen ja Tommi Kivimäki.

Puvustajan arkea kuormittivat tänään markkinointi- ja paperityöt, joten en ehtinyt muuta kuin etsiä hovimiehille asut vanhasta varastosta.  Oikeastaan keltainen vaate osui käteen vahingossa ja etsin sille punertavan kaverin varaston uumenista.

Muistelen tehneeni nämä rooliasut kauan sitten johonkin Teatteri Betan produktioon ja sen jälkeen ne ovat pyörähtäneet ainakin yksittäin jossakin muussakin näytelmässä.  Parina ne soveltuvat mainiosti satunäytelmän hovimiesten virka-asuksi.
Sovituksessa asut osoittautuivat toimiviksi ja pikku korjauksilla niistä saa myös sopivat, joten näillä mennään eteenpäin.

Matti Seppänen on hovin virkamies, joka hoitaa kuninkaalliset kuulutukset ja Tommi Kivimäki on hovimies, joka paukuttaa sauvallaan kansan huomion kuulutuksille.   


Vaikka aika oli tänään puvustuksen suhteen kortilla,  voin olla tämänkin päivän saldoon tyytyväinen.  Tätä vauhtia luultavasti koko poppoolla on rooliasut ensi-illassa.  
Projekti jatkuu huomenna palaverilla maskeeraja Sanna Åströmin kanssa.


Asut ja kuvat: Eeva Mantere

-eeva



Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu