torstai 28. helmikuuta 2013

Pavel ja Pauliina.

Työn alla Adalminan helmen subrettipari.
Puvustusta Teatteri Päivölän näytelmään.

Oona Multanen ja Juho Marttila ovat prinsessan ja prinssin palvelijoita.
Oona Multanen ja Juho Marttila esittävät Prinsessa Adalminan palvelijatarta Pauliinaa ja Prinssi Sigismundin palvelijaa Pavelia.
Pauliina ja Pavel ovat näytelmän subrettipari, joilla on vispilänkauppaa keskenään.


Pauliinan ja Pavelin vaatteet ovat pääosin vanhaa perua.  Oonan liivi on Notre Damen kellonsoittajan ajoilta kymmenen vuoden takaa ja Juhon takin muistan ainakin Pikku Heidistä.  Oonan helmoihin ompelin esiliinamaisen lisukkeen kirppikseltä löydetystä ruskea-valkoraitaisesta verhokapasta.  Tein samasta kankaasta päähineen, mutta kokonaisuus näytti sovituksessa vähän tylsältä, joten myssy vaihtui lennossa saparoperuukkiin ja koko hahmo muutti samalla luonnettaan vähän villimpään suuntaan.


Pukuvuokraamon kenkäkaapista löytyi Oonalle sopivat varsikengät ja Pauliinan rooliasu alkaakin olla pientä viilausta vaille valmis.


Pavelin roolivaatteen ajatuksen lähtökohtana on brittibutlerin asu, mutta kokonaisuus kaipaa vielä vähän rokimpaa särmää.

Juho on parimetrinen hoikka koikkeliini, jonka mittasuhteet tekevät niukanpienestä asusta helposti hauskan,   kuten Pavelin veijarimaiselle, mutta kosiskeluissaan hieman kömpelölle roolihahmolle sopiikin.

Kengät vaihdetaan maihareihin ja lantiolle etsin niittivyön ja kunnon kettinkiä. Muutama rintanappi voisi piristää takkia.  Sukatkin menevät vaihtoon, violetit salmiakkikuvioiset sukat osuvat mukavasti sävy sävyyn Pauliinan hiuksien kanssa.



Puvustus edistyi taas kahden asun verran mikä on hieno juttu, koska tehtävää riittää vielä yllin kyllin.

Ompelun ohessa juttelin maskeeraaja Sanna Åströmin kanssa roolihahmojen hiuksista ja maskeerauksesta.   Jokaisesta roolihahmosta pyritään saamaan omintakeisen hauska ja ilo katsojan silmälle.
Sanna Åström suunnittelee kampaukset ja maskit ja opettaa ne ammattikoululaisille, jotka tulevat toteuttamaan ne näytöksiin.

www.naamiaispalvelu.com
www.teatteripaivola.com

Asut ja kuvat:  Eeva Mantere
-eeva

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu