tiistai 5. maaliskuuta 2013

Lastenhoitaja ja Vuohimuori.



Hahmoterapiaa.
Puvustusta Teatteri Päivölän näytelmään.

Lastenhoitaja Emily on Emilie Bernard.

Jossain kohtaa puvustusprojekti alkaa aina väistämättä jumittaa ja epätoivo valtaa mielen.  Istun harjoituksissa ja laskeskelen kuinka suurelta joukolta puuttuu vaatteet vielä kokonaan.  Ensi-iltaan on pari viikkoa aikaa ja hankittavaa, etsittävää ja ommeltavaa on vielä valtava määrä.

Kuningaspari, haltijat, vuohilauma ja hoviväki puuttuu.....ja kaikki pitäisi mielellään olla valmiina viikon päästä puku- ja maskiharjoituksissa.

Paniikki iskee jos ajattelee koko jäljellä olevaa työmäärää,  parasta siis päästää ajatuksiin vain hahmo kerrallaan ja siinä järjestyksessä kun sopivaa materiaalia sattuu käteen osumaan.

Adalmina-vauva oli Prinsessa Ruusunen


Adalminan helmen ristiäiskohtaukseen löytyi vauvanukke Diandra Floresin kotoa.  Diandra oli Prinsessa Ruusunen vuonna 2006 Teatteri Päivölän näytelmässä Sadan vuoden uni ja hän säilytti vauvanuken muistona näytelmästä.

Kansainvälisen tuulahduksen näytelmään tuo belgialainen Emilie Bernard, joka esittää Adalminan nannyä.
Lastenhoitajan leninki on lahjoitus pukuvuokraamon asiakkaalta.  Lisäsin siihen pitsikauluksen ja helmikorun ja tein pienen pitsipäähineen.  Esiliina taitaa olla  Ruususen Nannyn peruja, onneksi se oli tallella niin säästyin ompelemisen vaivalta.


Vuohimuori on Maija Honkasalo.


Näytelmässä prinsessa Adalmina kadottaa kruununsa ja menettää samalla muistinsa.  Metsässä kulkeva Vuohimuori ottaa hänet asumaan luokseen ja kopeasta prinsessasta tulee sydämellinen ja nöyrä vuohipaimen.
Mistä tulikin mieleeni, että myös Diandran vuohipaimenen asu puuttuu vielä.




Vuohimuoria esittävä Maija Honkasalo toivoi asukseen haalaria. Maijalla on ollut lukuisissa näytelmissä perinteinen mummon asu, joten idea oli mielestäni hauska ja siitä lähdettiin. Metsässä ja niityillä vuohia paimentava muori on reipas ulkoilmaihminen ja vaatteet ja varusteet sen mukaiset.

Väriltään ja materiaaliltaan sopiva haalarin aihio löytyi yllättäin pukuvuokraamon eläinosastosta.
Kenguru menetti häntänsä ja päänsä ja pienellä muotoilulla entinen kenguru on nykyinen vuohimuori.
Muut varusteet löytyivät varastosta ja vuohimuori on valmiina paimentamaan laumaansa.

Vähään aikaan kukaan ei ole kysellyt pukuvuokraamosta kengurua, mutta luultavasti sitä tarvittaisiin nyt kun silppusin sen atomeiksi.

Epätoivon kangaskasa, jolle pitäisi tehdä jotain.


Tänään taidan paneutua vuohilauman suunnitteluun ja ompeluun.  Kangaskauppias lahjoitti laatikollisen harmaata trikoota ja siitä olisi tarkoitus tehdä jonkunsortin viitteelliset asut vuohille.  Vielä ei ole ajatustakaan minkälaiset niiden pitäisi olla, mutta ehkä asia valkenee kun isken käteni kangaskasaan.

Joskus on työlästä keksiä yksinkertaisia asioita, näihin kun ei ole minkäänlaisia ohjeita missään.


-eeva






Tunnisteet: , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu