torstai 10. huhtikuuta 2008

Mustikkasoppaa ja Pervitiiniä

Tuskin on pöly laskeutunut Kanerva-jupakan ylle kun tunnistamaton älypää keksii aloittaa uuden ajojahdin ja panostaa iltapäivälehtien markkinointiin julkaisemalla kohu-uutisen Marjo Matikaisesta.

Kanervan jutussa joku pääsi tarkoitustensa perille, saatiin hyvä mies syrjäytettyä ulkoministerin tehtävästään heppoisin perustein. Se jupakka on saatu siististi pakettiin.
Enää riittää vähäistä uteliaisuutta siihen, pystyykö nujerrettu mies tosiaan vielä nostamaan kasvonsa halpahintaisen häpäisyn alta.

Onkohan Suomi-neidon päässä enää kaikki ihan kotona, kun julkisuushakuiset pimut ja muut hörhöt päästetään sotkemaan valtakunnan hallintoa ja likaamaan julkisesti yksityisten ihmisten mainetta?

Tästä valtakunnan kirppupelistä kannattaisi televisionkin vetää eurot kotiin digidigin kustannusten kattamiseksi.
Naps! ja kuppiin, nopealla tempolla maan ykkösnimet saadaan yksi toisensa jälkeen eliminoiduiksi - siinä valmista ainesta tosiTV-viihteeksi. Kansa viihtyy ja hurraa, viis siitä jos jonkun elämä tai valtion asiat saadaan mullin mallin. Pääasia tuntuu olevan, että kansalla riittää leipää ja sirkushuveja.

Eiköhän tästäkin epohuhusta saada taas vatvottavaa sivujen täydeltä viikkotolkuksi. Aiheutetaan pahaa mieltä ja henkilökohtaista tuskaa lipsauttamalla julkisuuteen täysin vahvistamaton huhu vuosikymmenten takaisesta asiasta. Kenen tarkoitusperiä palvelee juttu, jossa mustamaalataan kansallinen urheiluikonimme, joka rankalla työllään niitti kunniaa maallemme silloin kun talvet olivat vielä talvia ja lunta maassa?
”Havuja perkele” oli silloin kaikkien suussa ja meillä oli ilo ja syytä röyhistellä rintoja oman tytön pärjätessä kisoissa maailmalla.

Kohta saadaan taas lyödä käsiä yhteen ja päivitellä - nääs nääs- kuinka maailman lehdistö tarttuu kuumaan aiheeseen ja suurin kuvin ja otsikoin kertoo olympiakomitean jäsenen saavuttaneen maineensa ja mitalinsa vilpillisin keinoin. Eikö tällainen törkimys ja väärintekijä pidä saada nopeasti piiloon eturivin tehtävistä häpäisemästä maamme mainetta?

On uskomatonta, että julkisuuteen on päästetty juttu, jonka todistaminen puolesta tai vastaan on vuosikymmenten jälkeen täysin mahdotonta. Tuhlataan aikaa ja energiaa tyhjänpäiväiseen asioiden tonkimiseen ja todistelemiseen. Mikä olikaan Marjo Matikaisen menestyksen takana, ainakin hän saavutti tuloksensa aikanaan puhtain paperein. Haluan edelleen säilyttää uskoni, että hän teki sen ruisleivän ja suomalaisen sisun voimalla.

Kautta aikojen urheilijoilla on ollut rankan harjoittelun lisäksi omat poppakonstinsa pysyä muiden kyydissä.
Hiihtäjälegenda Aku Kiuru muisteli joitakin vuosia sitten mieleenpainuneessa radiohaastattelussa neljäkymmentä- ja viisikymmentälukujen hiihtokilpailuja. Rehevien ja runsaiden voimasanojen höystämänä hän kertoili värikkäästi , kuinka rankat hiihtokilpailut vedettiin ja voitettiin siihen aikaan tuulessa, tuiskussa ja kymmenien asteiden pakkasessa mustikkasopan ja Pervitiinin voimalla.

Pervitiini oli Saksassa toisen maailmansodan aikana kehitetty lääkevalmiste. Se antoi käyttäjälleen "leijonan mielen ja härän voimat". Sitä käytettiin sodan aikana, kun tiedossa oli ihmisruumiin kyvyt ylittävät tehtävät.

Vieläköhän tämä Kiurun tunnustus ylittäisi uutiskynnyksen? Kiurun hiihdoista on yli puoli vuosisataa aikaa, mutta paremman puutteessa voisi tämänkin maailmanmestarin maineen ja kunnian kyseenalaistaa ja arveluttavan mitalisaaliin ottaa lööppien aiheeksi.

Joku voisi ottaa asiakseen tutkia eiköhän se takavuosien Pervitiinikin löydy tänä päivänä kiellettyjen aineiden listalta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu