sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kuningatar ja kuningas.

Kompromisseja.
Puvustusta Teatteri Päivölän näytelmään.


 
Kuningatar ja kuningas, Carita ja Juho Lehto



Teatteri Päivölän musiikkinäytelmässä Adalminan helmi nähdään kuninkaana ja kuningattarena näyttävä pariskunta Juho ja Carita Lehto.

Adalminan helmen puvustus oli reippaasti kesken kun flunssa yllätti puvustajan ja uupumus
kaatoi petiin.

Olin pitkään haaveillut tekeväni upealle kuningattarelle mustavalkoraitaisen steampunk-henkisen asun ja sain siihen jo hankittua kankaankin sukulaisten ystävällisellä avustuksella.
Aika alkoi kuitenkin olla vähissä ja kokonaisen puvun ompeleminen olisi ollut sairaana liian suuri ja aikaa vievä urakka kun muitakin puettavia on vielä iso joukko.  Oli siis tyydyttävä kompromissiratkaisuun ja etsittävä asu varastosta.


Kullankeltainen taftipuku ei vastaa ollenkaan alkuperäistä ajatustani, mutta siitä saa kuitenkin pienellä korjaamisella pitkälle ja ylväsryhtiselle kuningattarelle sopivan asun.

Hulluttelevat kuninkaalliset.

Kuninkaalle löytyi varastosta muutaman vuoden takainen takki, jonka somistekäänteet olivat yllättäin samaa kangasta kuin kuningattaren puku.
Jotain järkeä ja yhtenäisyyttä löytyi siis aivan sattumalta kuninkaalliseen asupariin, joka on omaan makuuni vähän liian pompöösi ja jäykkä tähän näytelmään.  Onneksi hulvaton kuningaspari saa kuitenkin mahtipontiset asunsa näyttämään tarkoituksenmukaisilta ja juuri tähän satunäytelmään sopivilta.

Kuninkaan asu on kaikkiaan varsinainen keräilyerä.  Liivin tein joskus teatterigaalan tanssiesitykseen ja housut ovat Olviretkestä vuosien takaa nekin.

Kuningattaren kampasi Sanna Åström.

Kuningasparin asut odottavat vielä loppusilausta.  Ennen ensi-iltaa pitäisi vielä kehitellä hulluttelevan ja hauskan pariskunnan asuihin jotain rock-henkistä särmää.  Mitä se sitten lieneekin jää tehtäväksi ja nähtäväksi aivan viime metreillä.

Kuningatar kuntoilee.

 Adalminan helmen harjoitukset  on pidetty Ahdenkallion nuorisotalolla, joka on entinen Ahdenkallion koulu.  Koulu toimi vuosina 1913-1973 ja sen perustamisesta on  siis tänä vuonna kulunut sata vuotta. Maaseudun hiljaisuudessa sijaitsevassa harjoituspaikassamme on rauhallinen ja miellyttävä vanhan rakennuksen henki.

Rakennuksen kaikissa huoneissa on jäljellä komeat pystyuunit ja kuluneet seinäpanelit ja -pahvit kertovat tarinaa rakennuksen vuosisataisesta käytöstä. Luultavasti harjoituspaikan miljöö ja huoneiden väritys on vaikuttanut alitajuisesti myös puvustukseen, josta on kuin vaivihkaa syntynyt näihin puitteisiin sopiva.

Entisessä luokkahuoneessa on kuntoiluvälineitä ja pingis-, sekä biljardipöytä, joilla voi harjoituksen lomassa käydä testailemassa kuntoaan.

Harjoitukset on pidetty Ahdenkallion nuorisotalolla.

-eeva

Tunnisteet: , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu